Bostad

Kvällsvy över Kalixälven och kvarteret Prästen på andra sidan.

Kvällsvy över Kalixälven och kvarteret Prästen på andra sidan. Foto: Oliver Åström.

Kalix finns unika möjligheter för dig att uppfylla dina drömmar om ett attraktivt boende, i exempelvis villa eller bostadsrätt. Dessutom till priser som gör att du har råd till annat.

Ortens mäklare har i jämförelser noterat att köpare av hus eller lägenhet i Kalix endast betalar en bråkdel av priserna i storstäder. Många gånger under halva priset.

Sex starka skäl att flytta till Kalix

Vintern 2016/2017 gick Kalix kommun ut med en kampanj i Mälardalsområdet, där några av ortens många fördelar belyses. Den går naturligtvis också att läsa här på BoiKalix.

Villapriserna ökar mest i Kalix

tidningen Vi i villa kan man läsa att priset på villor i genomsnitt ökade med åtta procent mellan 1 januari och 31 oktober 2016 i jämförelse med samma period året före. Störst ökning hade Kalix där medelslutpriset 2016 låg på 774 657 kronor jämfört med 523 988 kronor 2015.

Mer om boende i Kalix hittar du på www.kalix.se

Strandnära tomter

Drömmer du om ett hus vid havet, eller kanske en stuga vid älvstranden eller vid någon av våra vackra sjöar? Nu finns 40 utpekade LIS-områden (Landsbygdsutveckling i strandnära läge) runt om i kommunen, där det går att få dispens från strandskyddet och bygga närmare än 100 meter från vattnet. Inom de utpekade områdena finns ett flertal markägare – är du intresserad av att bygga här kan Samhällsbyggnadsförvaltningen hjälpa dig att komma i kontakt med rätt markägare. Till Samhällsbyggnadsförvaltningen kan du också vända dig för att få veta mer om LIS-planerna, strandskydd, bygglov med mera. Kontaktuppgifter och mer information hittar du på kalix.se

Byggplaner på gång

I Kalix planerar man just nu för strandnära tomter och nya centralt belägna lägenheter i anslutning till vacker natur.

Det är stor efterfrågan på nya bostäder i centrala Kalix. Därför har Kalix kommun sedan ett par år tillbaka arbetat med att ta fram ett förslag till ny fördjupad översiktsplan (FÖP) för centrala Kalix. Den syftar bland annat till att, genom förtätning, hitta områden i centrala Kalix som lämpar sig att bygga nya flerfamiljshus på.

Kvarteret Krubban

Kvarteret Prästen

Kvarteret Vargen

Töre sjöstad

Läs mer om kommande byggplaner

Kalixbo planerar för framtidens boende

I vår bostadskö finns idag cirka 2 000 sökande därför planerar vi nya projekt för en utökning av vårt bestånd.
År 201 färdigställdes ett 50-tal lägenheter i kvarteret Prästen, med ett läge som är bland det bästa som Kalix kan erbjuda, centralt med en fantastisk utsikt över älven.
Läs mer om Kalixbos olika fastigheter på deras hemsida.

I kvarteret Vargen samverkar vi tillsammans med ett lokalt företag om förtätning av området.

Kalixbos vision är att våra bostäder ska vara trygga, tillgängliga och trivsamma! Vi vill att våra hyresgäster ska trivas hos oss.