Mer om Kalix

Välkommen till Kalix, här finns unika möjligheter för dig och din familj!

Kommunen har drygt 16 000 invånare, och här får du kraft av storslagen natur och en unik närhet till skärgård och älv. Kalixälven, som är en av Sveriges fyra skyddade nationalälvar rinner fri, kraftfull och vild ner till mötet med Bottenvikens bräckta havsvatten.

Kalix kommun har 39,1 mil kust, och via småbåtshamnar eller via Bottenvikens nordligaste djuphamn kan du här uppleva en orörd skärgård med badstränder och öar. Kalix är känt världen över för Kalixlöjrommen, som har beviljats EU:s skyddade ursprungsbeteckning. Den exklusiva rommen – som även kallas för Bottenvikens röda guld – utvinns ur siklöjan som fiskas i fjärdarna runt Kalix varje år.

Så tidigt som för 600 år sedan insåg folket det vackra läget och började bygga en kyrka på en kulle vid vattnet. År 1472 invigdes kyrkan i Kalix.

Du hittar mer fakta om Kalix på kalix.se

Mer om Kalix byar hittar du på www.kalix.se/byar

Sex starka skäl att flytta till Kalix

Vintern 2016/2017 gick Kalix kommun ut med en kampanj i Mälardalsområdet, där några av ortens många fördelar belyses. Den går naturligtvis också att läsa här på BoiKalix.

Villapriserna ökar mest i Kalix

I tidningen Vi i villa kan man läsa att priset på villor i genomsnitt ökade med åtta procent mellan 1 januari och 31 oktober 2016 i jämförelse med samma period året före. Störst ökning hade Kalix där medelslutpriset 2016 låg på 774 657 kronor jämfört med 523 988 kronor 2015.

Mer om boende i Kalix hittar du på www.kalix.se/boende

Info Kalix

Kalix kommuns informationstidning ger bra information både för nuvarande och blivande kalixbor.

Läs alla nummer av Info Kalix på kalix.se

Film och tv

Både Kalix kommun och Kalix Folkhögskola lägger upp nya filmer, klipp och sändningar. Håll gärna koll på våra Youtube-kanaler för att följa med i vad som händer.

Kalix kommun på Youtube

Lokalix, Kalix Folkhögskola på Youtube